Jak zrobić fasolkę szparagową z bułką tartą

Aby zrobić własne panierowane szparagi, skorzystaj z tego przepisu. Wymieszaj bułkę tartą z drobno startym parmezanem. Aby dodać smaku, dodaj trochę świeżych ziół, skórki z cytryny i szczyptę soli. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut. Podawaj to zdrowe, szybkie i smaczne warzywo z jajkami sadzonymi lub jajecznicą na miękko. Następnie polej roztopionym masłem i podawaj natychmiast.

Przygotowując to danie, użyj grubo krojonego bekonu dla grubszych bitów. Można również zastąpić regularne plasterki boczku dla tego dania. Ponadto, użyj świeżych włóczni szparagowych, które są co najmniej 1,5 funta. Możesz również zdecydować się na rozdrobniony parmezan zamiast tartego. Ten ostatni jest bardziej aromatyczny i lepiej zachowuje swój kształt. Podawaj jako dodatek lub danie główne.

Zacznij od oczyszczenia i przycięcia szparagów. Następnie skrop je oliwą z oliwek i obficie dopraw. Wrzuć gałązki do oliwy. Piecz je przez osiem do dziesięciu minut. Posyp pędy szparagów mieszanką panko. Piecz je, aż szparagi będą jasno zielone, ale nie rozgotowane. Posypać płatkami soli morskiej, jeśli jest taka potrzeba. Ta pyszna przystawka zajmuje tylko 10 minut na przygotowanie i ugotowanie.

Dla bogatszego smaku spróbuj dodać bekon. Możesz użyć okruchów boczku lub szynki, jeśli lubisz. Tostowanie bułki tartej doda tostowego smaku. Po opieczeniu bułki tartej, wrzuć ją do szparagów. Podawaj z cząstkami cytryny. Daj nam znać, co sądzisz o tym daniu. Nie zapomnij go ocenić! Jeśli lubisz szparagi i boczek, spróbuj!

Gdy szparagi są już elastyczne, możesz je ugotować z jednym calem wody. Możesz potrzebować drugiej patelni, jeśli masz dużą ilość szparagów. To da ci więcej miejsca dla szparagów do karmelizacji. Aby zapobiec przypalaniu się szparagów, możesz posypać je nieco większą ilością bułki tartej przed pieczeniem. Można je również przyrządzić na patelni z dwoma lub czterema łyżkami masła i podawać z klinami cytryny.

Pierwsze, należy odłamać twardy, zdrewniały koniec włóczni szparagowej. W ten sposób uzyskasz delikatną część. Następnie ułóż pozostałe pędy i pokrój je na równe kawałki. Podrzuć szparagi z masłem lub olejem, aby uzyskać doskonałą karmelizację. Następnie możesz dodać bułkę tartą i wymieszać do połączenia. Teraz możesz cieszyć się pysznie chrupiącymi szparagami! Jeśli kochasz szparagi i bułkę tartą, nie możesz się pomylić z tym przepisem!

Podobne tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane