Jak zrobić wojskowy smalec w puszce

Z przyjemnością dzielimy się materiałem, który powstał dzięki współpracy z dla-majsterkowicza.pl

Jeśli jesteś fanem Jane Austen i okresu Regencji, docenisz poniższy przepis. Jest on wykonany ze smalcem i jest wygodnym sposobem na zachowanie tego tłustego mięsa. Wymienione poniżej kroki dla robienia armii puszkowany smalec. Ma on trwałość 5 lat, ale to zależy od warunków przechowywania i czystości słoików. Pamiętaj, aby wymienić go w miarę potrzeb, aby zapewnić, że masz wystarczająco dużo, aby trwać przez kilka lat.

Start przez renderowania tłuszczu z wieprza. Rendering tłuszczu jest łatwe, a produkt końcowy będzie śnieżnobiały, bezwonny, stały smalec. Możesz go przechowywać w sterylnych słoikach w temperaturze pokojowej. Aby przygotować go do konserwowania, zmiel tłuszcz przez drobne sito. Następnie wytopiony smalec przelej do czystych słoików i szczelnie zamknij.

Po wytopieniu tłuszcz odcedź. Stała część smalcu przed puszkowaniem zostanie schłodzona do temperatury pokojowej. Można go wtedy dodawać do posiłków. Powstały smalec jest świetny do gotowania. Ma on również inne korzyści zdrowotne, w tym jest dobrym źródłem witaminy D. Gram smalcu dostarcza 2000 j.m. witaminy D. Kwasy tłuszczowe w smalcu sprawiają, że witamina D jest biodostępna, co jest ważne dla utrzymania silnych kości i zębów, regulacji poziomu cukru we krwi i regulacji poziomu insuliny. Oprócz roli w metabolizmie organizmu, smalec może pomóc w zapobieganiu chorobom serca, otyłości i wielu innym chorobom.

Smalec może być przechowywany w lodówce przez wiele miesięcy, ale najlepiej przechowywać go w zamrażarce. Wtedy można je smarować na chleb, co najlepiej robi Karina Baldry. W Rosji salo często kupuje się od znajomych znajomych. Niedawny eksperyment muzeum pokazuje puszkę salo, na której widnieje wizerunek radzieckiego przywódcy Leonida Breżniewa całującego kanclerza Niemiec Ericha Honeckera. Nawet rosyjskie Revels podawały smalec w kształcie głów postaci historycznych, w tym Napoleona.

Smalec jest tłuszczem wytwarzanym z wieprzowiny. Ma wysoką temperaturę dymienia i niską zawartość wody, więc świetnie nadaje się do smażenia. Smalec jest również trwały i rozkłada się na różne produkty mięsne. Dzięki temu jest doskonałym źródłem biopaliwa. Używając smalcu, można go również wykorzystać jako przystawkę do zup lub confit. Wszechstronność tego tłuszczu jest niemal nieograniczona.

Podobne tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane