Jeśli chcesz przyrządzić szparagi na grillu, jest kilka rzeczy, które powinieneś wiedzieć przed rozpoczęciem. Po pierwsze, powinieneś upewnić się, że Twój grill jest gorący. Jeśli masz grill gazowy, ustaw wszystkie palniki na wysoki poziom. Gdy grill jest gorący, powinieneś wyczyścić go za pomocą szczotki do grilla. W przypadku grilla na węgiel drzewny, powinieneś użyć chorego i wyczyścić stojak na grilla. Następnie należy umieścić szparagi na gorącym stojaku do grillowania i gotować przez 4-5 minut z każdej strony.
Następnie należy przyprawić szparagi. Przyprawianie szparagów przed gotowaniem może naprawdę zrobić różnicę w smaku produktu końcowego. Pamiętaj, aby zostawić część przypraw do czasu po zdjęciu szparagów z grilla. Szparagi są gotowe, gdy ich środek można łatwo przebić widelcem, a łodyga lekko się wygina, gdy się ją podniesie. Podczas gotowania należy utrzymywać grill w czystości i wysokiej temperaturze, ponieważ nie chcesz, aby szparagi przykleiły się do rusztu.
Podczas gotowania szparagów na grillu należy koniecznie użyć folii, aby chronić warzywo przed żywiołami. Możesz położyć włócznie szparagów na folii i grillować je na niej. Następnie możesz dodać do szparagów kilka kropel oliwy i doprawić je. Szparagi będą wtedy gotowe do podania. Szparagi można podawać praktycznie ze wszystkim. Poza tym stanowią świetny dodatek.
Aby przygotować szparagi, należy najpierw rozłożyć je na talerzu, skropić dwoma lub trzema łyżkami oliwy z oliwek i lekko przewrócić je tam i z powrotem, aby były pokryte. Posypać solą do smaku. Teraz możesz umieścić szparagi na ruszcie, pozostawiając niewielką przestrzeń między każdą włócznią. Upewnij się, że gotujesz szparagi, aż spody będą lekko zwęglone. Następnie podawaj szparagi z cytryną.
Po ugotowaniu szparagów, możesz je wykorzystać do sałatek, stir-fry, a nawet jako dodatek do dania głównego. Aby przygotować szparagi na grillu, możesz użyć koszyka do grillowania lub skierować warzywa na ruszt. Następnie połóż szparagi na grillu, przeciętą stroną do dołu, i gotuj, aż znaki char char są ładne i chrupiące. Po ugotowaniu należy je podawać z wyciśniętym sokiem z cytryny i skórką z cytryny.
Katie Webster studiowała fotografię i sztukę w New England Culinary Institute. Od 2001 roku zajmuje się opracowywaniem przepisów i ma na swoim koncie wiele publikacji w czasopismach. W 2015 roku wydała własną książkę kucharską “Healthy Seasonal Recipes”, która zawiera ponad pięćdziesiąt pysznych przepisów. Układanie drewna na opał i robienie syropu klonowego to jej hobby. Tak więc, następnym razem, gdy będziesz chciał przyrządzić szparagi na grillu, upewnij się, że postępujesz zgodnie z przepisem Katie Webster i ciesz się nimi. Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś!
Podobne tematy