Jeśli uwielbiasz pikantne, serowe kanapki, z pewnością spodoba Ci się bułka z serem i bekonem. Te pyszne smakołyki łączą w sobie bekon i ciągnącą się mozzarellę. Połączenie tych dwóch elementów tworzy idealną kanapkę. Te bułki są wykonane z miękkiego mlecznego chleba, aby nadać im bardziej miękką teksturę. Możesz również użyć mieszanki tych dwóch składników, aby uzyskać inny smak i teksturę. Aby zrobić bułkę z serem i bekonem, wykonaj poniższe kroki.
Aby zrobić bekonową bułkę półksiężycową, zacznij od rozwałkowania ciasta na grubość 3/8 cala, a następnie wytnij ciasto za pomocą okrągłego wykrawacza do ciastek. Rozprowadź schłodzoną mieszankę bekonową na cieście i zwiń je z powrotem. Umieść go na patelni. Powtórz proces z pozostałym ciastem. Gotuj rolki, aż prawie podwoją swój rozmiar. Następnie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Potem piecz bułki, aż będą złotobrązowe.
Aby zrobić bułki z bekonem, najpierw przygotuj nadzienie. W dużym rondlu rozgrzej masło. Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie. Podczas gdy boczek się gotuje, dodaj jajka i mieszaj, aż będą jajecznicą. Dodaj ser, szczypiorek i boczek. Zwinąć boczek w rulon, szczelnie zamykając brzegi. Gdy już się całkowicie zrumieni, umieść rulony na blasze do pieczenia lub w torebkach do zamrażania.
Następnie rozprowadź nadzienie z serka śmietankowego na kromkach chleba. Posmaruj rashersy z boczku serkiem śmietankowym i zwiń je w rulony, zamykając je wykałaczką. Posypać czarnym pieprzem i piec przez 15 minut. Roladki podawać ze słodko-kwaśnymi ogórkami, pieczonymi ziemniakami lub sałatką coleslaw. Smaczna przekąska, która może towarzyszyć posiłkowi lub filmowi. Jeśli gotujesz dla rodziny, podaj te pyszne bułki na potluck.
Skręt z bekonu to najpopularniejszy sposób na zrobienie bułki z bekonem. To szybki i łatwy sposób, aby cieszyć się pyszną bułką z bekonem. Nie potrzebujesz nawet patelni! Papier pergaminowy, którego użyjesz, utrzyma boczek w czystości po ugotowaniu. Ta metoda zapobiega również przywieraniu boczku do patelni i ułatwia jej czyszczenie. Będziesz miał mnóstwo pysznych roladek z bekonu, które możesz podać na następnej imprezie.
Podobne tematy